Подати резюме
+38 097-623-24-67 +38 073-474-24-40 +48 222-197-927 всі контакти

Травень 17, 2020

Виїзд за кордон на роботу під час карантину

Закриті кордони і заборони в’їзду та виїзду у зв’язку з карантином - це питання хвилює багатьох українців, особливо тих, хто планував найближчим часом поїхати на заробітки за кордон. Хочемо поділитися з вами актуальною інформацією щодо послаблення карантинних заходів в Україні та ЄС.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриття кордону України залежатиме від загальної ситуації всередині країни, а також від ситуації, що складеться в країнах ЄС. Залежно від того, як будуть відкриватися кордони ЄС, через 30 днів будуть прийматись дзеркальні заходи в Україні. Прикладом для ухвалення рішень буде взято досвід Польщі, Угорщини та Румунії.

Низка європейських країн вже почали послаблювати обмеження та відновлювати економіку всередині країн. Зокрема, Угорщина дозволила заробітчанам з України повернутися на роботи або транзитом прямувати до інших країн ЄС.

Чехія стала першою країною ЄС, що відкрила кордони після карантину. 24 квітня 2020 року уряд Чехії дозволив своїм громадянам виїжджати за кордон, також було послаблено заборону на в'їзд іноземців. При в'їзді в країну чехи та іноземці повинні надати негативний тест на COVID-19 або провести 14 днів на карантині.

Фінляндія дозволила прибуття на сезонні роботи 1500 українських сезонних працівників у цьому році. Зокрема, 186 українців вже вилетіли до Фінляндії ще 23 квітня чартерним рейсом "Міжнародних авіаліній України". Щоб вилетіти на сезонні роботи до Фінляндії, необхідно мати підписаний контракт з роботодавцем з терміном не менше ніж на пів року.

5 квітня 2020 року відбувся перший комерційний авіарейс Київ-Франкфурт, який перевіз 180 сезонних працівників з України до Німеччини. Наразі "МАУ" здійснює перельоти в Німеччину та Англію і сезонні робітники все ж таки можуть діставатися до роботи в цих країнах в умовах карантину. Нагадуємо, що приїзд сезонних робітників до Німеччини можливий лише комерційними (чартерними) рейсами, які здійснюються через визначені авіакомпанії (МАУ, WizzAir).

Данія також поступово повертається до звичного життя. 6 травня було здійснено чартерний авіарейс за маршрутом Київ-Копенгаген для евакуації українців з Данії. На борт літака пускали не лише тих, хто мав жовті та Id картки, а також практикантів, які отримали лише рішення від міграційної служби Данії. Подорожувати можливо або чартерним рейсом, або транзитом через Білорусію звичайними рейсами Мінськ-Копенгаген.

В Норвегії дозволено в’їзд для іноземних громадян, які мають дозвіл на проживання в цій країні. Всі ті, хто має дозвіл на роботу від Міграційної служби Норвегії (UDI) виданий до 20 квітня 2020 року, може потрапити до країни через Білорусь. З Києва до Мінська їздять перевізники, які за 60-80 € доставлять вас до Білорусії.

Дана інформація є правдивою та перевіреною з надійних джерел, а також з досвіду подорожей наших клієнтів.

Залишайте свої коментарі, щоб поділитись актуальною інформацією якою володієте.

Компанія «Ріал Стаф».