Подати резюме
+38 097-623-24-67 +38 073-474-24-40 +48 222-197-927 всі контакти

Травень 9, 2015

З кінця червня українці здаватимуть відбитки пальців для отримання шенгенських віз для в'їзду до країн Шенегенської угоди

З 23 червня у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз.

Окрім українців, біометричні дані доведеться здавати також громадянам інших країн Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова (для власників небіометричних паспортів).

Біометричні дані заявників будуть зберігатися протягом 59 місяців і використовуватися при обробці всіх наступних протягом цього періоду звернень за візами. Після закінчення 59 місяців заявнику знову доведеться надавати біометричні дані.

При першому зверненні за візою заявник зобов'язаний особисто з'явитися в консульство для здачі відбитків пальців.

Звільняються від необхідності здавати відбитки пальців діти до 12 років, особи, стосовно яких зняття відбитків пальців фізично неможливо, монархи, глави держав та їх подружжя, члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Всі візи, отримані до 19 червня 2015 року включно, залишаться дійсними. 22 червня консульство та візовий центр не працюватимуть, аби видати візи всім заявникам та розпочати видачу біометричних віз «без хвостів».

Таким чином, тепер заявник не зможе приховати історію своїх відвідувань країн Шенгенської угоди шляхом зміни прізвища та заміни обох паспортів. Тому ми радимо усім українцям, які виїзжають до Європи, ретельно дотримуватись візовго законодавства аби уникнути можливих ускладнень при наступному зверненні для отримання Шенгенської візи.

За детальнішою інформацією по даній темі звертайтеся за посиланням:
http://zaxid.net/news/showNews.do?shho_treba_znati...